Witlofstamppot
Op de koude dagen in de winter stamppot eten: heerlijk! Tijd om weer eens een heerlijke witlofstamppot te maken. Net even anders door de zelfgemaakte kruidencrème.
Ingrediënten
- witlof - 3 stronken
- iets kruimige aardappelen - 6 stuks
- spekjes - 125 gram
- Minus L roomkaas lactosevrij - 1/2 bakje
- verse peterselie - 1 handvol
- verse bieslook - 1/2 handvol
- lactosevrije halfvolle melk - 1 scheutje
- peper en zout - naar smaak
Bereiding
- Schil de aardappelen.
- Breng de aardappelen in een pan met water aan de kook en laat deze in ongeveer 25 minuten gaar koken.
- Was de witlof, snijd ze door de helft en snijd de helften dan in stukjes. Verwijder het harde gedeelte van de stronken. Kook de witlof in een pan met kokend water 5 minuten.
- Bak de spekjes gaar of uitgebakken, wat u zelf het liefste heeft.
- Was de peterselie en de bieslook en knip of snijd ze klein.
- Neem de pan met gare aardappelen van het vuur en voeg de roomkaas toe. Voeg tevens een scheutje melk, de bieslook en peterselie toe. Pureer de aardappelen. Wanneer de stamppot nog niet smeuïg genoeg is naar uw smaak, voeg dan nog een beetje melk toe.
- Voeg de spekjes toe aan de stamppot en breng op smaak met zout en peper.