Witlofsalade
Een heerlijk frisse witlofsalade met verschillende soorten fruit. Heerlijk als lunch of als tussendoortje!
Variëren met soorten fruit is altijd mogelijk, let hierbij wel op de toegestane hoeveelheden en dat het totaal niet FODMaP-rijk wordt!
In dit recept is een totaal van 150 gram fruit gebruikt, wat als maximum aantal wordt geadviseerd. Verder is dille van Euroma gebruikt, maar verse dille kan nog lekkerder zijn!
Ingrediënten
- witlof - 1 stronk
- banaan - 1/2 stuk
- rozijnen - 1 eetlepel
- aardbeien - 4 stuks
- mandarijn - 1/2 stuk
- Arla halfvolle yoghurt lactosevrij - 3 eetlepels
- dille - 1 theelepel
Bereiding
- Meng de yoghurt met de dille.
- Was de witlof en snijd deze aan de lange kant door de helft. Snijd de helften in reepjes. Verwijder het harde gedeelte van de stronken.
- Was de aardbeien, verwijder de stronken en snijd ze in vieren. Pel de banaan voor de helft en snijd deze in stukken.
- Doe het fruit en de witlof in een schaal. Pel de helft van de mandarijn en voeg de partjes toe.
- Meng de witlofsalade met de yoghurtdilledressing en serveer.