Witlof uit de oven
Heerlijk, witlof met kaas en bacon uit de oven! Het is een lang bestaand recept, waarbij vaak ham wordt gebruikt in plaats van bacon. Dit bijgerecht is makkelijk en snel te maken.
Ingrediënten
- witlof - 3 stronken
- jongbelegen kaas - 12 plakken
- bacon - 6 plakken
- zout en peper - 1 snufje
Bereiding
- Verwijder eventuele bruin geworden randjes van de witlof en snijd de stronken vanaf de stronk door de helft.
- Verwijder het harde gedeelte van de stronk.
- Vul een pan met water en zet deze op het vuur. Voeg de witlofhelften toe, net als zout en peper. Breng het water aan de kook en laat de witlof 5 minuten koken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Giet de witlof af, maar houd een laagje kookvocht over. Leg de helften witlof naast elkaar in een ovenschaal en giet het laagje kookvocht in de ovenschaal.
- Bedek elke witlofhelft met een plakje bacon en twee plakjes kaas.
- Zet de ovenschaal in de oven en laat de witlof een kwartier garen.