- Bereidingstijd: 15 minutes
- Kooktijd: 5 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 298Kcal
- Carbohydrate Content: 30,8g
- Fat Content: 4,6g
- Fiber Content: 1,6g
- Protein Content: 31,5g
- Saturated Fat Content: 0,8g
- Serving Size: 1
- Sodium Content: 261,3mg
- Sugar Content: 2,1g
- Trans Fat Content: 0,0g
- Unsaturated Fat Content: 1,4g
Wiener schnitzel
Als Fodmapper is gepaneerd en gemarineerd vlees uit de supermarkt uit den boze. Wiener schnitzel heb ik daarom zelf al 2,5 jaar niet gegeten. Gelukkig kwam ik erachter dat het heel makkelijk zelf te maken is! Deze Wiener schnitzel is gemaakt met cornflakes. Let bij aanschaf van de cornflakes wel op dat de cornflakes alleen uit mais bestaat, zonder toegevoegde granen. Een makkelijke variant is om gebruik te maken van glutenvrije paneermeel van Conzenza, te verkrijgen bij de Albert Heijn. Wiener schnitzel is heel makkelijk te combineren met verschillende soorten groenten en gekookte of gebakken aardappelen. Serveer bijvoorbeeld met gekookte wortelen en gekookte aardappelen met jus. Of met een frisse salade en gebakken aardappeltjes! De voedingswaarde van dit gerecht is gebaseerd op de opgegeven hoeveelheid ingrediënten. Doordat niet alle speltbloem, eiwitten en cornflakes gebruikt worden (na het paneren houd je van alle drie over), is de totale hoeveelheid calorieën dan ook minder dan in de voedingswaardetabel vermeld staat.
Ingrediënten
- varkensschnitzel naturel - 240 gram
- cornflakes - 50 gram
- eieren - 2 stuks
- speltbloem - 30 gram
- zout en peper - naar smaak
- olijfolie - 5 ml
Bereiding
- Scheidt het eigeel van het eiwit. Doe de eiwitten in een diep bord of een schaal.
- Doe de cornflakes in een plastic zakje en laat de lucht ontsnappen. Houd met je duim en wijsvinger het zakje aan de bovenkant bijna dicht. Druk dan met beide handen het zakje in, zodat de cornflakes geplet worden. Blijf doorgaan met telkens drukken totdat de cornflakes tot kleine stukjes zijn gedrukt. Doe daarna de cornflakes in een rechthoekige schaal of bak, net iets groter dan de schnitzels.
- Meng de speltbloem met een snufje peper en zout, roer goed door. Doe de speltbloem in een bord of een schaal.
- Haal de varkensschnitzels eerst door de bloem.
- Haal de schnitzel daarna door het eiwit, zorg ervoor dat de schnitzel helemaal bedekt is.
- Haal daarna de schnitzel door de cornflakes. Zorg tevens hierbij dat de schnitzel helemaal bedekt is.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de schnitzels aan beide kanten gaar en goudbruin in 5 à 6 minuten.
- Serveer met een schijfje citroen en een beetje peterselie.