- Bereidingstijd: 20 minutes
- Kooktijd: 10 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 290 Kcal
- Carbohydrate Content: 30,5 g
- Cholesterol Content: 109,2 mg
- Fat Content: 13,4 g
- Fiber Content: 4,5 g
- Protein Content: 10,3 g
- Saturated Fat Content: 6,4 g
- Serving Size: 1
- Sodium Content: 399,5 mg
- Sugar Content: 9,2 g
- Unsaturated Fat Content: 2,6 g
Wentelteefjes
Heb je ook zo'n zin in een heerlijk herfstontbijtje? De kaneel en het zoete warme brood ruiken fantastisch en laten het water in je mond lopen! Nog een lekkere variatie: snijd een banaan in plakjes en serveer de wentelteefjes met de plakjes banaan!
Ingrediënten
- speltzuurdesembrood - 4 plakken
- ei - 1 stuk
- vanillesuiker - 1 zakje
- kaneel - 1 mespuntje
- lactosevrije halfvolle melk - 125 ml
- roomboter - 20 gram
- poedersuiker - naar smaak
Bereiding
- Meng het ei, de vanillesuiker, de melk en het kaneel in een diep bord en klop het mengsel los.
- Wentel de speltzuurdesembroodjes één voor één door het mengsel heen. Stapel de broodjes op elkaar.
- Giet het overgebleven mengsel over de broodjes. Laat het mengsel intrekken in de broodjes.
- Verhit in een koekenpan 10 gram roomboter. Bak hierin twee broodjes in ongeveer vijf minuten aan beide kanten goudbruin.
- Neem de broodjes uit de pan, voeg de overig roomboter aan de pan toe en bak hierin op dezelfde manier de overig twee broodjes.
- Serveer de wentelteefjes direct. Serveer met poedersuiker.