- Bereidingstijd: 5 minutes
- Kooktijd: 15 minutes
- Porties: 4
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 79 Kcal
- Carbohydrate Content: 5,7 g
- Fat Content: 5,1 g
- Protein Content: 1,7 g
- Saturated Fat Content: 2,9 g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 1227,7 mg
- Unsaturated Fat Content: 0,7 g
Vegetarische Italiaanse tomatensoep
Zin in een eenvoudige, maar lekkere Italiaanse tomatensoep die ook nog eens vegetarisch is? Maak dan deze heerlijke soep! Deze Italiaanse tomatensoep is snel en gemakkelijk te maken. Lekker als lunch, maar ook als voorgerecht! Deze smakelijke soep bevat tevens weinig calorieën.
Ingrediënten
- trostomaten - 6 stuks
- verse basilicum - 5 gram
- Maggie bouillonblokje - 2 stuks
- water - 1 liter
- laurierblad - 1 stuk
- oregano - 2 theelepels
- nootmuskaat - 1 snufje
- zout en peper - naar smaak
- Arla lactosevrije creme fraiche - 4 eetlepels
Bereiding
- Neem een middelgrote pan en vul deze met water.
- Voeg de bouillonblokjes toe en breng het water aan de kook.
- Spoel de trostomaten in en snijd aan de onderkant van de trostomaten een kruisje in het vel.
- Voeg de trostomaten één minuut toe aan het kokende water.
- Haal de trostomaten uit de pan, spoel ze af onder koud water en pel het velletje van de trostomaten.
- Voeg de ontvelde trostomaten weer toe aan de pan met water.
- Voeg tevens het laurierblad, de nootmuskaat en de oregano toe aan de pan.
- Spoel de verse basilicum af. Verwijder de blaadjes van de takjes, houd de blaadjes apart.
- Voeg de takjes basilicum toe aan de pan. Laat de tomatensoep ongeveer 10 minuten op zacht vuur koken.
- Verwijder de takjes basilicum uit de soep. Neem de tomatensoep van het vuur en pureer de soep.
- Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over vier kommen. Verdeel de basilicumblaadjes over de kommen met soep.
- Verdeel over elke kom vegetarische Italiaanse tomatensoep een eetlepel lactosevrije crème fraîche en serveer direct.