Tomatensoep met verse basilicum
Zin in een lekkere vegetarische en lekkere, gezonde tomatensoep? Maak dan eens deze tomatensoep met verse basilicum! De verse basilicum en het kleine scheutje room zorgen ook voor een mooie presentatie.
Ingrediënten
- pomodori - 1 pak
- tomatenpuree - 1 blikje
- Minus L slagroom lactosevrij - 2 scheutjes
- verse basilicum - 15 gram
- Maggie bouillonblokje - 1 stuk
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
- Doe de pomodori in een pan en zet de pan op het vuur.
- Voeg het bouillonblokje en de tomatenpuree toe aan de pomodori. Breng de soep al roerend aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten koken.
- Was de verse basilicum. Houd twee toppen apart. Knip of snijd de overige verse basilicum klein.
- Breng de tomatensoep op smaak met zout en peper. Voeg de gesneden/geknipte basilicum toe aan de soep en roer door.
- Verdeel de soep over twee kommen. Voeg aan beide kommen tomatensoep een scheutje lactosevrije slagroom toe en garneer met de twee toppen basilicum.
- Serveer direct.
Zit er in het bouillonblokje geen ui, knoflook of glucose?
Sorry dat je zolang op een reactie hebt moeten wachten! De bouillonblokjes van Maggi met de roodgele verpakking zijn FODMaP-arm en kan je gerust gebruiken. Er zit geen ui, knoflook en/of glucose of andere FODMaPs in.
Dit recept al zovaak gemaakt. Heerlijk!!
Beste Chris,
Wat leuk om te horen! ?