- Bereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 20 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 478Kcal
- Carbohydrate Content: 39,5g
- Cholesterol Content: 0,0mg
- Fat Content: 15,5g
- Fiber Content: 6,8g
- Protein Content: 42,8g
- Saturated Fat Content: 4,7g
- Serving Size: 1
- Sodium Content: 6,9mg
- Sugar Content: 8,4g
- Trans Fat Content: 0,0g
- Unsaturated Fat Content: 3,8g
Tex-Mex salade
De meeste Mexicaanse gerechten blijken niet volledig Mexicaans te zijn, maar zijn afkomstig uit de grensstreek van Mexico. Deze zogenoemde Tex-Mex gerechten zijn iets toegankelijker voor de Westerlingen. Voor deze Tex-Mex salade is gebruik gemaakt van FODMaP-arme cajunkruiden. Deze kruidenmix is oorspronkelijk afkomstig uit het zuiden van de Amerikaanse staat Louisiana. De cajunkruiden geven een pittige smaak, welke goed combineert met de frisse smaak van tomaatjes en babyromaine en de zachte smaak van mais.
Ingrediënten
- cajunkruiden - 2 tl
- olijfolie - 10 ml
- magere runderreepjes naturel - 350 gram
- cherrytomaten - 200 gram
- mais - 80 gram
- babyromaine - 135 gram
- aardappelpartjes - 300 gram
Bereiding
- Meng 5 ml olijfolie met de cajunkruiden en de runderreepjes en roer goed door.
- Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak daarin de aardappelpartjes gaar en goudbruin.
- Halveer de cherrytomaten.
- Haal de blaadjes van de babyromaine los, spoel goed af en laat daarna uitlekken.
- Verhit een andere koekenpan zonder toevoeging van olie of boter. Bak hierin de runderreepjes in 3 minuten gaar.
- Laat de mais uitlekken en voeg in de laatste minuut mee toe aan de runderreepjes.
- Meng de gehalveerde cherrytomaatjes met de runderreepjes.
- Verdeel de slablaadjes op een schaal. Verdeel het rundvleesmengsel over de slablaadjes.
- Serveer met de gebakken aardappeltjes.