Stoofschotel met pompoen
Tijdens deze koude dagen is een heerlijk warme en goed vullende maaltijd een genot! Maak daarom eens deze stoofschotel met pompoen. Pompoen bevat veel vitamine A, daarnaast ook vitamine C en E. De combinatie van deze vitamines betekend dat er een ruime hoeveelheid antioxidanten in pompoen zit. Tevens bevat pompoen nog vitamine B, verscheidene mineralen en staat pompoen bekend als natuurlijke ontstekingsremmer. Fijn dat zo'n lekker gerecht ook nog eens zo gezond is! Let op: maak dit gerecht als je genoeg tijd hebt, het stoven duurt zo 4 à 5 uur!
Ingrediënten
- Biologische pompoen - 1 stuk
- runderstooflappen - 300 gram
- tomatenblokjes - 2 blikken
- Italiaanse kruiden - naar smaak
- zout en peper - naar smaak
- water - zo nodig
- kruimige aardappelen - 800 gram
- AH Culinair vloeibaar bakboter - 10 gram
Bereiding
- Verhit de bakboter in een pan, op laag vuur.
- Voeg de runderstooflappen toe. Braad beide zijden op laag vuur goudbruin.
- Voeg de tomatenblokjes toe, samen met het sap uit de blikken.
- Laat het vlees vier uur op laag vuur stoven. Roer af en toe door. Wanneer blijkt dat de tomatenstoof te droog wordt, voeg dan een beetje water toe.
- Was de pompoen en snijd deze in grote repen.
- Voeg de pompoen toe aan de pan met stoofvlees, wanneer het vlees vier uur gestoofd is.
- Laat de pompoen ongeveer een half uur meestoven.
- Haal de pompoen en het stoofvlees uit de pan en snijd beide in stukjes. Voeg de gesneden stukjes weer toe aan de stoofschotel.
- Breng het de stoofschotel op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Schil de aardappelen en kook deze gaar en kruimig.
- Serveer de aardappelen en de stoofschotel met pompoen apart.