- Bereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 15 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 658 Kcal
- Carbohydrate Content: 67,1 g
- Fat Content: 24,9 g
- Fiber Content: 6,2 g
- Protein Content: 38,0 g
- Saturated Fat Content: 4,7 g
- Sodium Content: 0,3 mg
- Sugar Content: 1 g
Spinaziepasta
Pasta's eten is bij het FODMaP-dieet geen probleem, mits je geen 'normale' pasta's gebruikt. Glutenvrije pasta op basis van bijvoorbeeld maïs zijn gelukkig volop te krijgen in de Nederlandse supermarkten. Tevens is speltpasta steeds beter te verkrijgen. Daarnaast kan je flink variëren in de sauzen bij de pasta. Let hierbij wel op dat de ingrediënten FODMaP-proof zijn.
Een heerlijke FODMaP-proof pasta is deze spinaziepasta met mooie kleurtjes en heerlijke combinaties. In spinazie zit veel vitamine A en K, goed voor bijvoorbeeld de weerstand. Tomaatjes bevatten tevens vitamine A. Dus niet alleen lekker, maar ook nog gezond, deze spinaziepasta! In dit recept is gebruik gemaakt van spinazie in deelblokjes uit de diepvries. In plaats van 150 gram kipfilet kan je ook 75 gram kipfilet en 75 gram spekjes gebruiken.
Ingrediënten
- Glutenvrije pasta - 150 gram
- kipfilet - 150 gram
- spinazie - 300 gram
- cherrytomaatjes - 100 gram
- pijnboompitten - 15 gram
- mozzarella - 125 gram
- jong belegen geraspte kaas - 50 gram
- AH Kipkruiden - 2 gram
- olijfolie - 1 eetlepel
Bereiding
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met de kipkruiden.
- Halveer de tomaatjes.
- Kook de glutenvrije pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de blokjes kipfilet goudbruin en gaar.
- Voeg de spinazie toe en roer af en toe goed door.
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie of boter tot ze goudbruin zijn.
- Verkruimel de mozzarella boven de pan met spinazie en voeg tevens de tomaatjes en de pijnboompitten toe. Roer goed door tot de mozzarella gesmolten is.
- Giet de pasta af en voeg deze toe aan de spinazie. Roer goed door.
- Serveer direct en bestrooi met de geraspte kaas.
Hallo,
is dit recept geschikt om nog een keer op te warmen? ik weet niet zeker of dat kan met spinazie.
gr Tamara
Hoi Tamara,
Excuus voor mijn late reactie! Het is tegenwoordig geen probleem om spinazie opnieuw op te warmen, mits je het gerecht na de eerste keer opwarmen snel laat afkoelen en (maximaal 2 dagen) in de koelkast bewaart. Je kan het gerecht eveneens invriezen en daarna weer opwarmen, hierbij is het wel belangrijk dat je het gerecht snel invriest en na het ontdooien het dezelfde dag nog eet. Eet smakelijk!
Hallo,
Wat een leuke recepten maak je!
Ik had begrepen dat cherrytomaten niet Fodmap-proof zijn, alleen gewone tomaten.
Nu zie ik dat jij ze wel gebruikt. Wat is jouw ervaring?
Groetjes Luna
Beste Luna,
Excuses voor mijn late reactie!
Goed dat je het vraagt. Volgens de Monash Fodmap app zijn cherrytomaten (per persoon) tot 45 gram groen, tot 60 gram oranje en vanaf 75 gram rood. Tomaten zijn wel in een grotere hoeveelheid toegestaan, ze zijn tot 65 gram groen, tot 75 gram oranje en vanaf 91 gram rood.
Ik vind zelf cherrytomaten lekkerder, vandaar dat ik vaak deze gebruik. Maar in plaats daarvan gewone tomaten gebruiken kan ook.
Groetjes,
Veronique