Spinazie met gekookt ei
Een heel simpel, maar voedzaam en gezond bijgerecht: spinazie met gekookt ei! Spinazie bevat veel goede stoffen, waaronder plantaardige omega-3vetten en foliumzuur, die de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Daarnaast blijkt spinazie goed te zijn voor sterke botten en voor de opbouw van spieren. Wat zo'n gezonde en lekkere groente al kan doen!
Spinazie is als bijgerecht is snel klaar en kan bijna altijd; serveer er gekookte of gebakken aardappelen bij, aardappelgratin of gepofte aardappel. Spinazie is ook goed te combineren met verschillende soorten vlees, kip en vis.
Ingrediënten
- spinazie - 400 gram
- eieren - 2 stuks
- zout - naar smaak
- nootmuskaat - naar smaak
Bereiding
- Breng de eieren aan de kook in een pan met water. Kook de eieren ongeveer 6 minuten.
- Spoel de spinazie goed af en laat goed uitlekken.
- Neem een grote koekenpan en blancheer daarin de spinazie.
- Breng de spinazie op smaak met zout en nootmuskaat.
- Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.
- Serveer de eieren met de spinazie. Serveer direct.