Spicy pompoensoep
Pompoen heb ik de afgelopen jaren pas echt leren kennen en eten. Van pompoensoep kan ik dan ook zeker genieten! Vandaar een lekkere pompoensoep met pit, voor de koude dagen.
Ingrediënten
- Biologische pompoen - 1
- gemberpoeder - 2 el
- bosui, groene gedeelte - 3 stengels
- sambal oelek - 1,5 el
- kokosmelk - 1 blik (400 ml)
- Maggie bouillonblokje - 1 blokje
- verse koriander - 1 bakje
- limoen - 1
- olijfolie - 1 el
Bereiding
- Snijd de pompoen in stukken en verwijder met een lepel de draden en de pitten.
- Bak de sambal 3 minuten met een klein beetje olijfolie in de soeppan.
- Voeg 600 ml water, de pompoen en de gesneden bosuitjes (groene gedeelte), het bouillonblokje en de kokosmelk toe.
- Breng de soep aan de kook en laat op laag voor 20 minuten koken, totdat de pompoen gaar is.
- Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
- Hak de koriander in grove stukken. Snijd de limoen in 6 schijfjes. Serveer de soep in soepkommen of -borden en garneer met de koriander en een schijfje limoen.