- Bereidingstijd: 5 minutes
- Kooktijd: 25 minutes
- Porties: 6
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 83 kcal
- Carbohydrate Content: 3,9 g
- Fat Content: 5,5 g
- Fiber Content: 0,8 g
- Protein Content: 4,1 g
- Saturated Fat Content: 2,2 g
- Serving Size: 1 muffin
- Sodium Content: 113,4 mg
Spicy muffins met banaan
De laatste tijd ben ik fan van muffins! Om ze zelf te maken bedoel ik, daarvoor hield ik ook al van muffins ;). Deze spicy muffins met banaan zijn een variant op de speculaasmuffins die ik enige tijd geleden gepost heb. Banaan en kruidigheid vind ik erg goed samengaan, vandaar dat deze combinatie is ontstaan! Het fijne is, doordat er geen meel of bloem is gebruikt, zijn de muffins geheel glutenvrij, wat ook nog tot gevolg heeft dat de muffins minder calorieën en veel minder koolhydraten bevatten. Dus deze spicy bananenmuffins zijn dan ook nog eens een aardig verantwoord tussendoortje!
Vind je het leuk om je spicy muffins met banaan nog te versieren? Ga gerust je gang! De muffins zijn erg lekker met bijvoorbeeld de mini marshmallows van Frisia (Mini Mallows), stukjes (pure) chocolade of (gezouten) karamel!
Met de hoeveelheden in dit recept kan je zes muffins maken. Ik gebruik graag siliconen muffinvormen. Hierdoor is gebruik van roomboter o.i.d. niet nodig en plakken de muffins niet aan de muffinvormen.
Ingrediënten
- eieren - 2 stuks
- banaan - 1 stuk
- Arla lactosevrije roomkaas - 75 ml
- Verstegen specerijenmix Koek & Speculaas - 6 gram
- kaneel - 2 gram
- bakpoeder - 1 theelepel
- zout - 1 snufje
- Kruidvat vloeibare zoetstof - naar smaak
- Minus L slagroom lactosevrij - 50 ml
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Pureer de banaan.
- Meng de banaan met de lactosevrije roomkaas, de koek- & speculaaskruiden en het kaneel en een snufje zout. Roer tot een egale massa.
- Breng het spicy banaanmengsel op smaak met de zoetstof.
- Breek de eieren, voeg deze en het bakpoeder toe aan het banaanmengsel en roer tot een egale massa.
- Verdeel het spicy banaanmengsel over de muffinvormpjes.
- Plaats de muffinvormpjes in het midden van de oven en bak de spicy muffins met banaan gaar in 25 minuten.
- Klop ondertussen de lactosevrije slagroom stijf. Voeg eventueel zoetstof toe om de slagroom op smaak te brengen.
- Haal voorzichtig de muffins uit de oven en laat ze afkoelen.
- Verdeel de slagroom over de muffins als de muffins zijn afgekoeld.
Hallo wat een leuk recept!
Ik ben benieuwd hoe ze gaan smaken. Ik vroeg me alleen af of je ze ook kon invriezen en ze dus van te voren kan maken om mee te nemen als lunch?
Wat leuk om te horen! Heb je ze ondertussen al eens geprobeerd? Eerlijk gezegd weet ik niet of je ze kan invriezen, of ze dan lekker blijven. Maar mocht je dat al gedaan hebben, hoor ik graag of het kan!