- Bereidingstijd: 5 minutes
- Porties: 1
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 246 Kcal
- Carbohydrate Content: 22,2 g
- Cholesterol Content: 0 mg
- Fat Content: 10,5 g
- Fiber Content: 4 g
- Protein Content: 16,3 g
- Saturated Fat Content: 1,2 g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 2,1 mg
- Unsaturated Fat Content: 8,6 g
Spicy kwark met banaan en walnoten
Dit is mijn nieuwe lievelingsontbijt! Lactosevrije kwark met banaan vind ik sowieso al lekker, maar dit uitprobeersel is echt nog veel lekkerder! De kwark krijgt een meer pit door de koek- en speculaaskruiden van Verstegen en een lekkere bite door de walnoten. Doordat de bananen al iets zoet van zichzelf zijn, vind ik het niet nodig om extra suiker of ahornsiroop toe te voegen. Mocht je wel een zoetekauw zijn, voeg dan gerust wat FODMaP-arme zoetigheid toe!
Dit recept is voor één persoon en is FODMaP-arm, glutenvrij en lactosevrij. De spicy kwark met banaan en walnoten is geschikt als ontbijt, lunch, tussendoortje of als nagerecht. Let trouwens wel op: de banaan moet niet overrijp zijn, dan is deze spicy kwark met banaan en walnoten niet meer FODMaP-arm.
Ingrediënten
- AH lactosevrije magere kwark - 150 gram
- banaan - 1 stuk
- Verstegen Kruidenmix Koek en Speculaas - 3 gram
- walnoten - 15 gram
Bereiding
- Neem een kom en schenk de lactosevrije magere kwark hierin.
- Voeg de kruidenmix voor koek en speculaas toe aan de kwark en roer goed door.
- Pel de banaan en snijd deze in plakjes. Voeg de plakjes toe aan de kwark.
- Voeg de walnoten toe aan de kwark.
- Roer de kwark door en serveer.