Speculaasmuffins
Het heerlijke avondje komt er weer aan en de schappen in de winkels liggen vol met heerlijke speculaasproducten. De smaak van speculaas hoef je dit jaar niet te missen! Verras jezelf eens met deze heerlijke speculaasmuffins! Met dit recept maak je zes speculaasmuffins. Mocht je na het genieten nog een paar over hebben, kan je ze eventueel nog delen met anderen. Daarnaast kan je ze goed invriezen, zodat je nog een paar andere verwenmomenten hebt!
Ingrediënten
- roomboter - 25 gram + extra
- eieren - 3 stuks
- lactosevrije magere kwark - 100 gram
- Abdij speltbloem - 125 gram
- Dr. Oetker vanillearoma - 2 dopjes
- bakpoeder - 2 theelepels
- Verstegen Kruidenmix Koek en Speculaas - 2 eetlepels
- fijne kristalsuiker - 25 gram
- muffinvorm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
- Breek de eieren boven een grote kom.
- Zeef de speltbloem boven de kom.
- Voeg de 25 gram roomboter toe aan de kom.
- Voeg dan de lactosevrije magere kwark, het vanillearoma, het bakpoeder, de koek- en speculaaskruiden en de suiker toe aan de kom. Klop met een garde de inhoud van de kom tot een egale massa.
- Vet de muffinvorm in met de overgebleven roomboter.
- Verdeel het speculaasmengsel over de muffinvorm.
- Plaats de muffinvorm in het midden van de oven. Bak de speculaasmuffins in 25 minuten gaar.
- Haal de muffinvorm uit de oven en laat afkoelen.
- Haal de speculaasmuffins uit de muffinvorm en serveer ze.