- Bereidingstijd: 10 minutes
- Porties: 6
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 33 Kcal
- Carbohydrate Content: 7,5 g
- Cholesterol Content: 0 mg
- Fat Content: 0,1 g
- Fiber Content: 1,1 g
- Protein Content: 0,5 g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 0,5 mg
Sorbetijs van banaan en aardbei
Het mooie weer komt af en toe al eens om de hoek kijken; tijd voor ijs! Zelf ijs maken is een fluitje van een cent, je moet alleen even wachten totdat je het (ijs)koud kan eten! Dit sorbetijs van banaan en aardbeien is gemaakt met twee ingrediënten en bevat geen suikers of andere toevoegingen. Eenvoudig, lekker, vegan en gezond!
Het sorbetijs is gegarneerd met chocolademunt; deze muntsoort is een smakelijke en mooie toevoeging aan het sorbetijs.
Om de banaan in te vriezen, kan je een bakje of een goed afsluitbaar en luchtdicht diepvrieszakje gebruiken. Voor de milieubewuste mensen onder ons: er zijn tegenwoordig ook biologisch afbreekbare diepvrieszakjes verkrijgbaar (sowieso bij de natuur-/gezondheids-/biologische winkel). Let op dat de plakjes banaan ruimte hebben in het bakje of zakje, zodat je bij het pureren niet grote een klomp bananenplakjes hebt.
Ingrediënten
- banaan - 2 stuks
- aardbeien - 140 gram + 6 stuks
- staafmixer/blender
Bereiding
- Pel de bananen en snijdt deze in plakjes.
- Vul een diepvrieszakje of bakje dat geschikt is voor de vriezer met de plakjes banaan. Sluit het zakje of bakje af en vries de bananenplakjes 3 uur.
- Was de aardbeien en ontkroon ze.
- Neem de plakjes banaan uit de vriezer. Voeg de 140 gram aarbeien toe.
- Pureer het fruit in de blender of met een staafmixer.
- Verdeel het sorbetijs over 6 kommetjes. Garneer elk kommetje sorbetijs met de overige aardbeien en eventueel met chocolademunt.
- Serveer het sorbetijs direct.