Sinaasappelflappen
Heerlijk hè, appelflappen. Helaas zijn ze bij het fodmapdieet niet toegestaan. Daarom heb ik deze lekkere frisse variant met Pomeransmarmelade van Bangs gemaakt (verkrijgbaar bij Het Hanze Huis). Geniet met deze flappen samen met visite of maak ze lekker voor jezelf!
Let op: Het Hanze Huis verkoopt deze marmelade helaas niet meer. In plaats daarvan is Engelse sinaasappelmarmelade een goede vervanger. Kijk nog wel even de ingrediëntenlijst na, zodat er geen FODMaPs in zitten.
Ingrediënten
- glutenvrij bladerdeeg - 4 vellen
- Bangs Pomeransmarmelade - 1/2 pot
- ei - 1 stuk
- suiker - 4 tl
- bakpapier
Bereiding
1. Ontdooi de vellen bladerdeeg.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
3. Trek denkbeeldig een diagonale lijn over elk van de vier ontdooide vellen bladerdeeg. Schep op de ene helft van elk vel bladerdeeg 1 à 2 eetlepels Pomeransmarmelade. Laat hierbij de randen vrij.
4. Vouw elk vel bladerdeeg over de diagonaal dubbel. Druk de randen goed aan. Let wel op dat er geen marmelade tussen de randen komt, anders plakken ze niet. Druk zachtjes met het uiteinde van een vork de randen aan. Hierdoor krijg je gelijk een streepjespatroon!
5. Leg de sinaasappelflappen op een stuk bakpapier.
6. Klop het ei los in een kommetje en smeer de bovenkant van de sinaasappelflappen lichtjes in met het eimengsel.
7. Strooi een theelepel suiker over elke sinaasappelflap.
8. Plaats het bakpapier met de flappen in de oven. Bak in 20 à 25 minuten gaar. De sinaasappelflappen kunnen zowel warm als koud geserveerd worden. Een paar voor morgen bewaren? Laat de sinaasappelflappen afkoelen tot kamertemperatuur, verpak in aluminiumfolie en bewaar in de koelkast.