- Bereidingstijd: 10 minutes
- Porties: 4
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 190 Kcal
- Carbohydrate Content: 6,74 g
- Cholesterol Content: 0 mg
- Fat Content: 17,18 g
- Fiber Content: 2,08 g
- Protein Content: 2,26 g
- Saturated Fat Content: 11,565 g
- Sodium Content: 0,18 mg
- Sugar Content: 4,35 g
- Unsaturated Fat Content: 0,110 g
Rood fruit met mascarponeroom
Ben je nog op zoek naar een lekker dessert voor de aankomende feestdagen? Zoek dan niet verder, dit is 'm! Zoals je ondertussen vast al eens gemerkt hebt, houd ik graag van rood fruit. Frambozen, aardbeien en blauwe bessen zie je veel terugkomen in mijn recepten. Zo ook in dit recept, want dit is een te lekker dessert om niet met jullie te delen! Daarnaast is het snel en makkelijk te maken. Zet dus in een handomdraai een feestelijk nagerecht op tafel! Je kan dit dessert ook van te voren maken, afdekken met huishoudfolie en bewaren in de koelkast. Variëren met fruit kan natuurlijk altijd; gebruik bijvoorbeeld eens aardbeien, banaan, citroen (lekker fris!), mandarijn of ander lekker fruit!
Mascarpone is beperkt toegestaan binnen het FODMaP-dieet (40 gram/2 eetlepels). In het recept wordt 125 gram mascarpone gebruikt en wordt verdeeld over vier porties. Per persoon wordt bijna 32 gram mascarpone gebruikt, waardoor dit nagerecht prima binnen het FODMaP-dieet past.
In het recept is gebruik gemaakt van zoetstof, om zo de calorieën en de koolhydraten lekker laag te houden. De gebruikte zoetstof is FODMaP-arm, maar je kan de zoetstof ook vervangen door suiker naar smaak.
Ingrediënten
- blauwe bessen - 75 gram
- frambozen - 16 stuks
- mascarpone - 125 gram
- Minus L slagroom lactosevrij - 50 gram
- Kruidvat vloeibare zoetstof - 5 druppels
Bereiding
- Was de blauwe bessen en de frambozen voorzichtig af.
- Verdeel de blauwe bessen over vier dessertglaasjes.
- Meng de mascarpone met de slagroom, roer dit tot een egale stevige massa. Breng op smaak met de vloeibare zoetstof.
- Verdeel de mascarponeroom over de dessertglaasjes.
- Verdeel de frambozen over de dessertglaasjes.
- Serveer de dessertglaasjes met rood fruit en mascarponeroom koel.