- Bereidingstijd: 40 minutes
- Kooktijd: 30 minutes
Romige pompoensoep
Als ik een dag vrij ben, vind ik het heerlijk om 's middags een kop soep te eten. Ik maak dan graag een grote pan soep, zodat ik de rest in kan vriezen en later nog lekker van kan genieten. Dat kan zeker met deze zachte maar smaakvolle pompoensoep!
Ingrediënten
- biologische pompoen - 1
- Maggie bouillonblokje - 2 blokjes
- Minus L slagroom lactosevrij - 1 scheut
- kaneelpoeder - 1 mespunt
- zout - naar smaak
- verse peper - naar smaak
Bereiding
- Snijd de pompoen in stukken en verwijder met een lepel de draden en de pitten.
- Breng 1 liter water aan de kook en voeg de stukken pompoen en de bouillonblokjes toe. Laat de soep 20 minuten koken.
- Haal dan de soep van het vuur en voeg de slagroom toe. Pureer de soep met een staafmixer.
- Zet de soep op een laag vuur en voeg het kaneelpoeder, het zout en de verse peper naar smaak toe.