- Bereidingstijd: 20 minutes
- Kooktijd: 30 minutes
- Porties: 4
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 485 Kcal
- Carbohydrate Content: 66,7 g
- Fat Content: 13,4 g
- Fiber Content: 8,4 g
- Protein Content: 14,7 g
- Saturated Fat Content: 7,7 g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 240,6 mg
- Sugar Content: 5,9 g
- Unsaturated Fat Content: 2,0 g
Risotto met pastinaak
Een heerlijk recept dat wel wat tijd en inspanning kost, maar dan heb je wel een lekker en goed vullend gerecht met weinig calorieën! Door het weglaten van de Prosciutto di Parma maak je er in een handomdraai een lekker vegetarisch recept van. De volgende dag is eventueel overgebleven risotto nog prima op andere manieren te gebruiken! (zie daarvoor het recept gevulde paprika en tomaat)
Ingrediënten
- pastinaak - 250 gram
- winterpeen - 250 gram
- verse italiaanse kruiden - 1/2 bakje (10 gram)
- roomboter - 30 gram
- bosui - 3 stengels
- risottorijst - 250 gram
- witte droge wijn - 125 ml
- Maggie bouillonblokje - 2 blokjes
- water - 8,5 dl
- Prosciutto di Parma - 50 gram
- Parmezaanse kaas - 50 gram
Bereiding
- Schil de pastinaak en winterpeen en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de bosui (alleen het groene gedeelte) in ringetjes.
- Snijd de Prosciutto di Parma in kleine reepjes. Rasp de Parmezaanse kaas.
- Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en de blaadjes van de takjes tijm en oregano. Snijd de blaadjes fijn. Houd de salie apart (deze kan je bewaren in de koelkast).
- Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
- Smelt de roomboter in een braadpan. Voeg de bosui, tijm, oregano en de rozemarijn toe en fruit 1 minuut.
- Voeg de risottorijst toe en bak deze 3 minuten mee totdat de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen.
- Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze ook is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is (dit duurt ongeveer 25 minuten).
- Kook ondertussen de pastinaak en de peen in 6 minuten met water en een snufje zout. Giet af en voeg deze groenten de laatste 4 minuten van de kooktijd toe aan de risotto.
- Neem van het vuur en roer de parmahamreepjes en de Parmezaanse kaas erdoor. Breng eventueel op smaak met zout en verse peper.