Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 222 Kcal
- Carbohydrate Content: 28 g
- Fat Content: 11,5 g
- Fiber Content: 0,4 g
- Protein Content: 1,1 g
- Saturated Fat Content: 7,7 g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 47,5 mg
- Unsaturated Fat Content: 2,9 g
Raw chocolate cookie dough
Heb je al eens zelf cookie dough gemaakt? Het is zo lekker en zo gemakkelijk te maken! Met dit recept voor raw chocolate cookie dough kan je zo'n zes tot twaalf porties cookie dough maken. Ik heb ervoor gekozen om de chocolade iets te laten smelten, zodat de chocoladesmaak door het hele deeg vermengd zit (met nog een paar harde stukjes chocolade erbij). Als je juist wel deeg met stukjes chocolade wilt, is het verstandig het deeg goed te laten afkoelen voordat je de chocoladestukjes toevoegt.
In het recept is gebruik gemaakt van vanille-extract, dit kan je heel makkelijk zelf maken!
Raw chocolate cookie dough kan je invriezen, dit kan in porties of je kan er stukjes vanaf snijden. Wanneer je het raw chocolate cookie dough wil gebruiken, laat de benodigde hoeveelheid dan even ontdooien (snijdt ook makkelijker!). Lekker voor een klein genietmomentje tussendoor of voeg het cookie dough toe aan FODMaP-arm ijs! Geniet ervan!
Bij het berekenen van de voedingswaarden is uitgegaan van zes porties op basis van dit recept. Dit is best veel, je zal merken dat het cookie dough goed vult! De voedingswaarden staan vermeld per portie.
Ingrediënten
- AH vrij van gluten meelmix - 100 gram
- gezouten roomboter - 65 gram
- lichte basterdsuiker - 75 gram
- lactosevrije halfvolle melk - 25 mililiter
- vanille-extract - 1 theelepel
- zeezout - 1 snuf
- Swiss noir 72% chocolade - 30 gram
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
- Verdeel de glutenvrije meelmix over een bakplaat en rooster het meel in de warme oven ongeveer drie minuten.
- Verwarm heel kort de roomboter in een pannetje en voeg de basterdsuiker toe. Roer goed door. Het gaat er echt om dat de boter zacht wordt en de suiker iets zachter.
- Neem het pannetje van het vuur en voeg het vanille-extract, het zeezout en de lactosevrije melk toe. Roer goed door.
- Zeef de glutenvrije meelmix boven het botermengsel, roer daarna goed door. Kneed eventueel het deeg met je handen.
- Hak de 72% chocolade in stukjes en meng de chocoladestukjes met het cookie dough.
- Verdeel het raw chocolate cookie dough over kleine diepvriesbestendige bakjes of wikkel het cookie dough in vershoudfolie. Vries het raw chocolate cookie dough minimaal een uur in en serveer wanneer nodig (of wanneer je er zin in hebt!).