- Bereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 15 minutes
- Porties: 1
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 187 Kcal
- Carbohydrate Content: 19,8 g
- Fat Content: 8,6 g
- Fiber Content: 0,6 g
- Protein Content: 7,1 g
- Saturated Fat Content: 5,5 g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 190,3 mg
- Unsaturated Fat Content: 3,1 g
Raspberry white chocolademelk
In de winter drink ik graag wat warms, ik ben namelijk een echte koukleum! Warme chocolademelk vind ik vooral heel lekker. Wat ik ook wel fijn vind aan warme chocolademelk, is dat je veel kan variëren in smaakjes. Enige tijd terug heb ik een recept gepost van warme chocolademelk met kaneel, maar deze variatie wil ik jullie zeker niet onthouden! De raspberry white chocolademelk bestaat uit frambozen en witte chocolade. Wat? Witte chocolade? Dat mag toch niet binnen FODMaP? Witte chocolade is tot 30 gram beperkt toegestaan binnen het FODMaP-dieet. In dit recept is gebruik gemaakt van 20 gram witte chocolade, wat dus binnen de toegestane hoeveelheid valt. Zowel de witte chocolade als de frambozen zijn subtiel aanwezig in deze chocolademelk, maar geven toch echt een speciale smaak. Het is niet nodig om extra suiker toe te voegen (behalve als je een echte zoetekauw bent!), door de witte chocolade en de lactosevrije melk is de raspberry white chocolademelk van zichzelf al zoet genoeg. Gebruik een zeefje met kleine gaatjes, zodat de pitjes van de frambozen in het zeefje blijven. Serveer de raspberry white chocolademelk bijvoorbeeld met glutenvrije oreo's (double cookies, van Albert Heijn) of met glutenvrije speculaasjes!
Ingrediënten
- lactosevrije melk - 1 kop
- witte chocolade - 20 gram
- frambozen - 25 gram
- water - 15 ml
- zeefje
Bereiding
- Was de frambozen en doe deze samen met het water in een steelpannetje.
- Verwarm het pannetje met de frambozen op laag vuur ongeveer 10 minuten. Roer regelmatig door. Het is helemaal niet erg als de frambozen uit elkaar gaan vallen.
- Vul een andere steelpan met de lactosevrije melk.
- Breek de witte chocolade in blokjes en voeg deze toe aan de melk.
- Neem de pan met de warme frambozenpuree van het vuur.
- Neem het zeefje, vul deze telkens met een beetje frambozenpuree en druk de puree met de bolle kant van een lepel door het zeefje boven de pan met melk.
- Verwarm al roerend op laag vuur de pan met de melk, totdat de witte chocolade gesmolten is en de raspberry white chocolademelk warm genoeg is.
- Serveer de raspberry white chocolademelk direct.