- Bereidingstijd: 5 minutes
- Kooktijd: 20 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 204 Kcal
- Carbohydrate Content: 15,2 g
- Cholesterol Content: 186 mg
- Fat Content: 12,62 g
- Fiber Content: 1,72 g
- Protein Content: 6,41 g
- Saturated Fat Content: 6,77 g
- Sodium Content: 86 mg
- Sugar Content: 14,01 g
- Unsaturated Fat Content: 2,288 g
Pannenkoekjes van banaan
Heb je zin in een lekkere pannenkoek voor de lunch of voor het ontbijt? Wil je daar ook een paar vitamines en andere goede voedingsstoffen bij binnenkrijgen? Maak dan eens deze heerlijke pannenkoekjes van banaan! Bananen bevatten ook relatief veel voedingsvezels, welke meewerken aan een goede darmwerking. Juist fijn dus bij PDS (gebruik geen overrijpe banaan, die zijn niet FODMaP-arm). Daarnaast wordt iedereen blij van deze pannenkoekjes! Ze zijn heel makkelijk te maken. Met dit recept kan je twee grote of zes kleine pannenkoekjes maken. Keer de pannenkoekjes voorzichtig om, ze kunnen namelijk uit elkaar vallen. Om de pannenkoekjes mooi en heel te houden, raad ik aan om zes kleine pannenkoekjes te maken. Naast poedersuiker kan je veel variëren met beleg. Ahornsiroop of verse aardbeien zijn ook erg lekker op de pannenkoekjes van banaan. Een beetje cacaopoeder bij het mengsel toevoegen kan ook erg lekker zijn!
Ingrediënten
- eieren - 2 stuks
- banaan - 1 stuk
- kaneel - 1 mespuntje
- poedersuiker - naar smaak
- roomboter - 10 gram
- blender/staafmixer
Bereiding
- Breek de eieren in een mengkom.
- Pel de banaan, snijd deze in stukken en voeg deze toe aan de eieren.
- Voeg de kaneel toe aan de eieren.
- Pureer het eimengsel in de blender of met de staafmixer tot een glad mengsel.
- Verwarm een stukje roomboter in een koekenpan.
- Verdeel een beetje pannenkoekbeslag over de koekenpan.
- Laat de pannenkoek op gematigd vuur gaar bakken. Wanneer de pannenkoek bij het bewegen van de pan zelf ook beweegt, kan je de pannenkoek omkeren.
- Bak de andere kant van de pannenkoek gaar. Haal daarna de pannenkoek uit de pan.
- Verwarm weer een stukje roomboter in de koekenpan. Herhaal stap zes tot en met acht tot het beslag op is.
- Verdeel de pannenkoekjes van banaan over de borden. Strooi naar smaak poedersuiker over de pannenkoekjes. Serveer de pannenkoekjes direct.