- Bereidingstijd: 4h 10 min
- Kooktijd: 15 minutes
- Porties: 6
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 176Kcal
- Carbohydrate Content: 12,1g
- Fat Content: 12,7g
- Protein Content: 1,7g
- Saturated Fat Content: 7,2g
- Serving Size: 1
- Sodium Content: 0,0mg
- Sugar Content: 10,2g
Panna Cotta met aardbeien
Panna cotta is een erg bekend en lekker Italiaans nagerecht uit de regio Piëmont. Het recept bestaat uit room dat gekookt wordt, met toevoeging van suiker en vanille. Door gelatine toe te voegen blijft de vorm van het dessert behouden. Panna cotta in combinatie met aardbeien is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog mooi uit!
Ingrediënten
- Minus L slagroom lactosevrij - 500 ml
- vanillestokje - 2 stuks
- kristalsuiker - 50 gram
- gelatine - 4 blaadjes
- poedersuiker - 2 el
- verse aardbeien - 150 gram
Bereiding
- Schenk de slagroom in een steelpan en breng deze tegen de kook aan. Laat de slagroom niet borrelen.
- Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap het merg eruit. Voeg zowel het merg als de vanillestokjes toe aan de slagroom.
- Laat de slagroom 15 minuten tegen de kook aan op laag vuur staan. Roer tussendoor wel door.
- Verwijder de vanillestokjes uit de slagroom.
- Voeg de kristalsuiker toe en roer goed door totdat de suiker is opgelost. Neem dan de steelpan van het vuur.
- Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Knijp daarna de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan de slagroom. Roer goed door totdat de gelatine is opgelost.
- Laat de panna cotta een half uur afkoelen. Verdeel dan de panna cotta over zes kleine timbaaltjes of schaaltjes.
- Laat de panna cotta 4 uur opstijven in de koelkast.
- Spoel de aardbeien af. Houd 6 aardbeien apart. Ontkroon de overige aardbeien.
- Pureer de overige aardbeien met de poedersuiker tot een egale saus.
- Serveer de panna cotta met de aardbeiensaus en garneer elke panna cotta met een aardbei.