- Bereidingstijd: 25 minutes
- Porties: 6
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 247 kcal
- Carbohydrate Content: 13,3 g
- Fat Content: 20,1 g
- Fiber Content: 0,7 g
- Protein Content: 2,4 g
- Saturated Fat Content: 13,3 g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 6,1 mg
- Unsaturated Fat Content: 1,7 g
Minicheesecakes met oreo's en frambozen
Vind je cheesecake en oreo's ook zo lekker? En de combinatie nog lekkerder? En baal je ervan dat deze combi vaak niet FODMaP-arm te krijgen is? Maak dan eens zelf minicheesecakes met oreo's en frambozen! Mede door de glutenvrije oreo's van Albert Heijn zijn deze desserts helemaal FODMaP-proof. En mensen die niet FODMaP-arm hoeven te eten, genieten er net zoveel van als jij! Serveer ze in kleine glazen, dat ziet er gelijk feestelijk uit. Deze minicheesecakes met oreo's en frambozen zijn zo gemaakt dat je ze niet hoeft te bakken. Je kan ze prima maximaal een dag van te voren maken, zolang je ze dan maar afgedekt in de koelkast zet. Ze hoeven niet op te stijven, dus het is ook niet erg als je ze kort van te voren maakt! In het recept is gebruik gemaakt van mascarpone. Aangezien je zes minicheesecakes kan maken van de hoeveelheden in dit recept, wordt er per persoon maximaal 34 gram mascarpone gebruikt. Dit is minder dan de toegestane hoeveelheid (40 gram) en is daarmee FODMaP-arm. Doordat er zoetstof is gebruikt in plaats van suiker, is de hoeveelheid calorieën en koolhydraten lager. Natuurlijk kan je altijd suiker gebruiken in plaats van zoetstof.
Ingrediënten
- AH Vrij van gluten double cookies - 5 stuks
- mascarpone - 200 gram
- Minus L slagroom lactosevrij - 100 ml
- Frisia Mini Mallows - 30 gram
- Kruidvat vloeibare zoetstof - naar smaak
- gezouten roomboter - 15 gram
- frambozen - 100 gram
- deegroller of vijzel
Bereiding
- Verwijder de lichte vulling van de oreo's. Doe de vulling (liefst zonder de donkere koekstukjes) in een aparte kom.
- Verkruimel zo fijn mogelijk de donkere koekjes met een vijzel of met een deegroller.
- Laat de roomboter smelten in de magnetron of in een pannetje, zorg ervoor dat deze niet bruin wordt.
- Meng de koekkruimels met de roomboter goed door elkaar.
- Verdeel het koekmengsel over de zes kleine glazen en druk het koekmengsel goed aan.
- Was de fambozen. Houd zes frambozen apart. Pureer de overige frambozen met een vorkje.
- Verdeel de gepureerde frambozen over het koekmengsel.
- Voeg de mascarpone en de lactosevrije slagroom toe aan de witte vulling van de oreo's. Meng goed door.
- Breng het mascarponemengsel eventueel op smaak met zoetstof.
- Verdeel het mascarponemengsel over de zes glaasjes.
- Verdeel de mini marshmallows over de zes glaasjes.
- Maak de minicheesecakes af door op elk dessert een framboos te leggen.