Minibroodje hamburger
Het is tijd om je gasten eens te verrassen met deze creatief uitziende en lekkere minibroodjes hamburger!
Deze minibroodjes hamburger zijn gemaakt zonder ui. Ben je juist gek op ui? Bak dan de laatste minuut nog wat groene ringetjes bosui mee met de hamburgers. Daarnaast is bij dit recept gebruik gemaakt van Curry. Heb je liever Ketchup? Gebruik dan de AH basic Ketchup of de AH voordeelverpakking Ketchup, deze bevatten geen ongedefinieerde specerijen.
Ingrediënten
- rundergehakt - 100 gram
- olijfolie - 1 el
- venkelzaad - 2,5 tl
- versgemalen zwarte peper - 2,5 tl
- Conimex Ketoembar - 2,5 tl
- Conimex Djintan - 0,5 tl
- paprikapoeder - 0,5 tl
- grof zeezout - 1 tl
- cherrytomaten - 2 stuks
- ijsbergsla - 5 gram
- Oliehoorn mayonaise - 4 tl
- Remia Curry Gewürz - 4 tl
- Speltstokbrood - 8 plakjes
- lange prikkers - 4 stuks
Bereiding
- Meng de olijfolie met het venkelzaad, de zwarte peper, de ketoembar, de djintan, het paprikapoeder en het zeezout. Roer goed door.
- Meng de marinade met het gehakt en kneed goed door. Maak dan vier gelijke balletjes van het gehakt. Druk deze goed aan en druk deze plat.
- Bak de hamburgers in 5 minuten aan beide kanten gaar.
- Neem 4 stukjes stokbrood. Beleg elk van deze broodjes met 1l mayonaise en 1 tl curry gewürz.
- Beleg de broodjes daarna met de ijsbergsla. Leg daarbovenop de hamburgers.
- Neem de overige vier stukjes stokbrood en dek de hamburgers daarmee af.
- Snijd de cherrytomaten doormidden. Leg op elk minibroodje hamburger een halve cherytomaat.
- Prik de lange prikkers verticaal door het gehele minibroodje hamburger heen.