Mini saucijzenbroodjes
Heb je ook zo'n zin in saucijzenbroodjes en geen zin in buikklachten? Maak ze dan eens zelf! Deze mini saucijzenbroodjes zijn makkelijk te maken en erg lekker! Je kan ze direct serveren, maar ook laten afkoelen en later op tafel zetten. Tevens zijn deze saucijzenbroodjes heel geschikt om van te voren klaar te maken voor feestjes. Je kan ze namelijk zowel ongebakken bewaren in een afgekoelde oven totdat je ze wilt opwarmen. Daarnaast kan je ze ook zo'n 10 minuten voorbakken en op het feestje zelf nog even 5 minuten opwarmen. Geniet ervan!
Ingrediënten
- Consenza bladerdeeg glutenvrij - 3 bladen
- rundergehakt - 150 gram
- zout en peper - naar smaak
- eieren - 2 stuks
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Snijd ze daarna doormidden.
- Breng het gehakt op smaak met zout en peper, voeg één ei toe en kneed het gehakt goed door.
- Verdeel het gehakt in zes stukken en kneed ze tot een cylindervorm (de vorm van een rol) die even breed is als de smalle kant van de stroken bladerdeeg.
- Leg elk rolletje gehakt op het begin van een strook bladerdeeg.
- Rol de stroken bladerdeeg op en plak het einde goed vast aan het rolletje. Dit kan je eventueel doen met een drupje water op je vingers.
- Bedek de ovenbakplaat met bakpapier en verdeel hierop de mini saucijzenbroodjes.
- Kluts het overgebleven ei en bestrijk de mini saucijzenbroodjes met het eimengsel.
- Bak de mini saucijzenbroodjes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Serveer de mini saucijzenbroodjes direct.