- Bereidingstijd: 5 minutes
- Kooktijd: 12 minutes
- Porties: 2-4
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 196 Kcal
- Carbohydrate Content: 0,1 g
- Fat Content: 16 g
- Protein Content: 12,5 g
- Saturated Fat Content: 10,5 g
- Serving Size: 4 mini kaascrackers
- Sodium Content: 1100,1 mg
- Sugar Content: 0 g
- Unsaturated Fat Content: 4,3 g
Mini kaascrackers in drie smaken
Heb je al eens kaascrackers gemaakt? Ik geloof niet dat er een makkelijkere en snellere manier is van crackers maken! De enige spullen die je nodig hebt is een oven, bakpapier en kaas! Eventueel nog lekkere kruiden om te variëren in smaakjes, maar dat is het! Qua smaakjes heb ik gekozen voor naturel, licht pittig en Italiaans. Ze zijn erg leuk en lekker als hapje op tafel! De mini kaascrackers kan je zonder beleg opeten, maar bijvoorbeeld een beetje lactosevrije roomkaas, een plakje gekookt ei, een stukje toegestaan vleeswaren of zelfgemaakte eiersalade erop zijn ook erg lekker! Je kan de mini kaascrackers ook in 'normaal' crackerformaat maken, dan snijd je de plakken niet doormidden voordat ze de oven in gaan.
Ingrediënten
- Goudse belegen kaas 48+ - 6 plakken
- Italiaanse kruiden - 1 snufje
- cayennepeper - 1 snufje
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Rol het bakpapier uit.
- Snijd de plakken kaas doormidden en verdeel de plakjes over het bakpapier.
- Bestrooi vier mini kaasckrackers met Italiaanse kruiden.
- Bestrooi vier mini kaascrackers met een klein beetje cayennepeper.
- Plaats het bakpapier met de mini kaascrackers in de oven.
- Bak de kaascrackers ongeveer 12 minuten. Houd de mini kaascrackers ondertussen wel in de gaten en haal ze uit de oven als ze goudbruin zijn.
- Laat de mini kaascrackers afkoelen.
- Serveer de mini kaascrackers met of zonder bovenstaande belegtips!