- Bereidingstijd: 5 minutes
- Kooktijd: 10 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 168 Kcal
- Carbohydrate Content: 2,96 g
- Cholesterol Content: 186 mg
- Fat Content: 12,93 g
- Fiber Content: 0,91 mg
- Protein Content: 9,43 g
- Saturated Fat Content: 3,745
- Sodium Content: 181 mg
- Sugar Content: 2,13 g
- Unsaturated Fat Content: 4,425 g
Luxe slamelange met rosbief
Wil je graag een gezonde lunch? Of wil je je gasten verrassen met een mooi opgemaakt en lekker voorgerecht? Maak dan eens deze luxe slamelange met rosbief! Erg lekker, met veel smaak, gezond, laag in koolhydraten en snel te maken! De smaak van rucola lijkt een beetje op walnoot en laat zich dan ook goed combineren met tomaat, kaas en basilicum. Leuk weetje voor aan tafel: wist je dat sla al sinds voor onze jaartelling bestond? Primitieve varianten bestonden al rond 550 jaar voor Christus! Al bestaat bijvoorbeeld ijsbergsla pas sinds de vorige eeuw.
Ingrediënten
- rucola slamelange - 37 gram
- rosbief met peper - 4 plakken
- komkommer - 60 gram
- cherrytomaten - 8 stuks
- pijnboompitten - 7 gram
- eieren - 2 stuks
- feta - 30 gram
- Santa Maria Basilicum kruidenpasta - 8 drupjes
Bereiding
- Kook de eieren in een steelpan met ruim water naar de gewenste hardheid (6 minuten voor halfzacht, 8 minuten voor hard).
- Rooster in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten goudbruin.
- Was de cherrytomaten en de komkommer.
- Snijd de snerrytomaten doormidden en snijd de komkommer in plakjes.
- Giet de pan met de gekookte eieren af en spoel ze af met koud water. Laat eventueel even in koud water staan.
- Snijd de plakken rosbief doormidden. Verdeel de plakken rosbief over twee borden.
- Verdeel in het midden van de borden de rucola slamelange.
- Verdeel de plakken komkommer en de halfjes cherrytomaten over de borden.
- Verkruimel de feta over de slamelange.
- Verdeel de pijnboompitten over de borden.
- Snijd beide eieren in vieren en verdeel de kwarten over de borden.
- Verdeel over elk bord vier drupjes basilicum kruidenpasta.
- De luxe slamelange met rosbief kan direct geserveerd worden. Tevens kan deze een dag afgedekt in de koelkast bewaard worden.