- Bereidingstijd: 10 minutes
- Porties: 1
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 103 Kcal
- Carbohydrate Content: 10,6 g
- Cholesterol Content: 0 mg
- Fat Content: 5 g
- Fiber Content: 2 g
- Protein Content: 4,5 g
- Saturated Fat Content: 2,8 g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 2 mg
Kwark met aardbeien en chocolade
Heb je deze combinatie al eens geprobeerd? Het friszoete van de aardbeien in combinatie met de ietwat bittere pure chocolade maakt de frisse kwark helemaal af!
In het recept is gebruik gemaakt van 85% pure chocolade. Je kan er altijd voor kiezen een andere pure chocolade te gebruiken. Let er wel op dat de chocolade en dan vooral de hoeveelheid die je gebruikt, FODMaP-arm zijn.
Je kan er eventueel voor kiezen om Griekse yoghurt te gebruiken in plaats van de lactosevrije magere kwark. Griekse yoghurt is tot 150 gram per maaltijd toegestaan binnen het FODMaP-dieet.
Ingrediënten
- AH lactosevrije magere kwark - 150 gram
- aardbeien - 100 gram
- Lindt Excellence 85% cacao - 10 gram
Bereiding
- Neem een kom en lepel de kwark in de kom.
- Spoel de aardbeien af, ontkroon ze en snijd de aardbeien in stukjes.
- Snijd de 85% pure chocolade in stukjes en strooi de stukjes over de kwark.
- Serveer direct.