- Bereidingstijd: 15 minutes
- Kooktijd: 20 minutes
- Porties: 4
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 278 Kcal
- Carbohydrate Content: 14,4 g
- Fat Content: 21,3 g
- Fiber Content: 1,0 g
- Protein Content: 6,4 g
- Saturated Fat Content: 11,8 g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 240,0 mg
- Sugar Content: 0,8 g
- Unsaturated Fat Content: 1,8 g
Kleine kaasbroodjes
Ze zijn heel makkelijk en snel te maken, deze kleine kaasbroodjes. Door het gebruik van kaas in plakken maak je het jezelf nog makkelijker. Dit hapje is heel handig op feestjes en dergelijke: je kan ze van te voren klaarmaken en op het moment zelf hoef je ze alleen nog even in de oven te doen! Deze kleine kaasbroodjes zijn het lekkerst als ze warm geserveerd worden.
Ingrediënten
- glutenvrij bladerdeeg - 4 plakken
- belegen kaas - 4 plakken
- Minus L roomkaas lactosevrij - 50 gram
- Oregano - 1 theelepel
- zout en peper - naar smaak
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Laat de glutenvrije vellen bladerdeeg ontdooien. Leg ze daarna op het bakpapier.
- Smeer de lactosevrije roomkaas uit over de vellen bladerdeeg.
- Leg de plakken belegen kaas op de vellen bladerdeeg. Let op dat er geen stukken onbedekt zijn en dat er geen stukken kaas over de randen liggen.
- Bestrooi de kaas met de oregano en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Snijd elke plak bladerdeeg twee keer door, zodat je van elke plak vier kleine vierkantjes krijgt.
- Bak de kleine kaasbroodjes in ongeveer 20 minuten in het midden van de oven gaar.
- Serveer de kleine kaasbroodjes direct.