Kipkerriesalade
Vroeger maakte mijn moeder altijd heerlijke zelfgemaakte kipkerrie- en eiersalade. Gelukkig heeft ze het recept aan mij doorgegeven. Die heb ik ondertussen wat aangepast zodat deze naar mijn mening nog lekkerder is! Heerlijk voor op brood, stokbrood of op toastjes!
Let op: kipkruiden uit de supermarkt bevatten allemaal ui en/of knoflook, soms ook tarwe. Om de kip op smaak te brengen, meng ik zelf altijd kruiden tot een kipkruidenmix.
Ingrediënten
- kipfilet - 1 stuk
- zelfgemengde kipkruiden - 2 tl
- bakboter - 5 gram
- Oliehoorn mayonaise - 400 ml
- kerriepoeder - 3 tl
- verse bieslook - 1 handvol
- verse peterselie - 1 handvol
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
- Bestrooi de kipfilet met de kipkruiden.
- Verwarm in een koekenpan de bakboter en bak daarin de kipfilet gaar.
- Voeg wat kokend water toe en laat de kip nog ongeveer 10 minuten pruttelen op zacht vuur.
- Was de bieslook en peterselie en knip of snijd beide klein.
- Meng de kruiden met de mayonaise.
- Neem de kip uit de koekenpan en snijd deze in kleine stukjes. Voeg toe aan het mayonaisemengsel.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer op brood (lekker met tomaatjes en rucola!) of op stokbroodjes of toastjes.