Kip tandoori met rijst en pinda's
Omdat we minimaal twee keer per week een kipgerecht met rijst eten, is variëren bijna een noodzaak. Toen ik weer eens op zoek was naar een lekkere en nieuwe combinatie, kwam dit recept daar uit. En wat een mazzel: deze blijkt heel lekker te zijn! Deze kip tandoori met rijst en pinda's kan ik jullie dan ook zeker niet onthouden! De kip heeft tijd nodig om te marineren. Dit kan 4 tot 24 uur zijn, afhankelijk van wat je zelf lekker vindt, maar ook van wanneer je tijd hebt om de marinade klaar te maken. Stap 1 tot en met 4 betreft het maken van de marinade.
Ingrediënten
- scharrelkipdijfilet - 200 gram
- limoen - 0,5 stuk
- AH Exellent Knoflook Chilipeper extra vierge olijfolie - 1 scheutje
- chilipoeder - 1 mespuntje
- paprikapoeder - 0,5 theelepel
- korianderpoeder (ketoembar) - 0,5 theelepel
- gemberpoeder - 0,5 theelepel
- kurkuma - 0,5 theelepel
- kruidnagel - 1 mespuntje
- nootmuskaat - 1 mespuntje
- komijnpoeder (djinten) - 1 theelepel
- kaneel - 0,5 theelepel
- tomatenpuree - 0,5 theelepel
- olijfolie - 1 eetlepel
- zout en peper - naar smaak
- Arla halfvolle yoghurt lactosevrij - 100 ml
- rode paprika - 1 stuk
- bosui, groene gedeelte - 3 stengels
- verse peterselie - 15 gram
- kurkuma - 0,5 theelepel
- rijst - 200 gram
- pinda's - 25 gram
Bereiding
- Meng het chilipoeder, paprikapoeder, korianderpoeder, gemberpoeder, komijnpoeder en de kurkuma, nootmuskaat, kruidnagel en kaneel.
- Voeg de olijfolie, de AH Excellent knoflook chilipeper extra vierge olijfolie en de tomatenpuree toe. Voeg eventueel zout en peper toe. Roer tot een glad papje.
- Pers het sap van van de limoen en voeg het sap toe aan het kruidenmengsel. Voeg tevens 50 ml halfvolle lactosevrije yoghurt toe en roer goed door.
- Leg de scharrelkipdijfilet in de marinade. Dek de marinade af en zet deze in de koelkast.
- Op de avond zelf: kook de rijst met de kurkuma en een snufje zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was en snijd de paprika en bosui.
- Bak de gemarineerde kip in een pan gaar.
- Voeg de paprika en bosui toe aan de kip en laat tien minuten zacht bakken. Voeg zo nodig een beetje water toe.
- Voeg de overgebleven 50 ml yoghurt toe aan de kip en roer goed door.
- Snijd of knip de peterselie klein. Snipper de peterselie over de kip tandoori.
- Verdeel de pinda's over de kip tandoori en serveer de kip tandoori met de rijst.