Italiaanse Fricandeau
Het is tijd om weer eens wat feestelijks op tafel te zetten! Vandaar een makkelijk recept dat heerlijk smaakt en ook nog fodmap-arm is. Dit vleesgerecht is heerlijk te combineren met gebakken aardappeltjes en een simpele salade. Als voorgerecht is een Insalata Caprese erg lekker. Het recept voor de zelfgemaakte groene pesto vind je op deze website onder de naam 'Pesto alla Genovese'. Dit recept is een FODMaP-arme variant op een bestaand recept van Smulweb.
Om het vlees stevig en rond te houden, kan je in de meeste supermarkten of kookwinkels keukentouw krijgen om het vlees op te binden voordat het de oven in gaat. Mocht je dit niet hebben, kan je gebruik maken van breikatoen. Eventueel zou je de fricandeau ook niet opgebonden in de oven zetten.
Ingrediënten
- fricandeau - 500 gram
- tomatenblokjes - 1 blik
- witte (droge) wijn - 1 dl
- roomboter - 25 gram
- bosui, groene gedeelte - 3 stengels
- bacon - 4 plakjes
- groene pesto - 2 el
- olijfolie - 2 el
- breikatoen/keukentouw
Bereiding
- Snijd de groene stengels van de bosui in ringetjes. Snijd tevens de bacon in reepjes.
- Snijd over de lengte van de fricandeau 3 inkepingen van 5 cm diep.
- Bestrijk de inkepingen met de pesto en vul ze daarna met de bosuitjes en de reepjes bacon.
- Bindt de fricandeau op 3 plaatsen op met breikatoen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Verhit de boter en de olijfolie in een pan. Braad de fricandeau rondom bruin. (let op: de pan heeft u later nog nodig)
- Vul een ovenschaal met het bakvet en de fricandeau en zet deze in de oven. Per 100 gram vlees wordt 10 minuten gerekend voor het braden (bij 500 gram fricandeau moet deze 50 minuten in de oven braden).
- Haal de ovenschaal uit de oven na de aangegeven braadtijd. Wikkel de fricandeau in aluminiumfolie om deze warm te houden.
- Doe het bakvet terug in de pan en roer hier de tomatenblokjes en de wijn door. Laat de saus 5 minuten inkoken. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Snijd de fricandeau in plakken, leg deze op een warme schaal (of warme borden) en schenk de saus eroverheen.
Allergenen