Italiaans hapje met ham en tomaat
Eventjes weer wat nieuws op tafel zetten tijdens een verjaardag of een gezellig borrelmiddagje/-avondje? Dan is dit recept een lekker en leuk idee!
In dit recept wordt groene pesto gebruikt. Kijk bij Pesto alla Genovese voor een FODMaP-arme variant.
Ingrediënten
- yorkham - 4 plakjes
- groene pesto - 2-3 tl
- rucola - 4 kleine toefjes
- Royal Zongedroogde tomaten met kruiden - 1 potje
- pijnboompitten - 2 tl
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten kort in een pan totdat ze goudbruin zijn en gaan geuren.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
- Besmeer de plakjes yorkham dun met de pesto.
- Verdeel de zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en de toefjes rucola over de yorkham.
- Rol de ham op. Snijd deze eventueel in kleinere porties. Prik eventueel vast met een cocktail- of tapasprikker. Serveer op een schaal.