Hemelse chocolademousse
Veel kant-en-klare chocolademousse bevat een te hoge hoeveelheid lactose om de mousse te kunnen eten als volger van het fodmap-dieet. Vandaar dit heerlijke recept, zodat alle fodmappers ook weer kunnen genieten van chocolademousse! Voor de chocolademousseliefhebbers onder ons: denk eraan dat de mousse wel 2 uur in de koelkast moet opstijven! In dit gerecht is gebruik gemaakt van Mazet chocolade. Deze chocolade is verkrijgbaar bij Het Hanze Huis. Wil je een keer variëren? Gebruik dan eens van de andere pure chocolades van Mazet (met bijvoorbeeld grapefruit of framboos) om een frisse en andere smaak te creëren! Tip: gebruik pure chocolade of verse frambozen en een paar blaadjes munt als garnering.
Ingrediënten
- Mazet chocolade 72% - 200 gram
- Minus L slagroom lactosevrij - 300 ml
- eieren - 3 stuks
- poedersuiker - 25 gram
- fijne kristalsuiker - 75 gram
Bereiding
- Breek de chocolade in blokjes en smelt deze au bain-marie. Laat de kom of pan waar de chocolade in komt het water niet raken. Roer regelmatig.
- Haal de kom van het vuur en laat de chocolade op kamertemperatuur komen. Roer regelmatig.
- Klop ondertussen de slagroom stijf.
- Splits de eieren. Klop met een mixer in een schone kom met schone mixerhaken de eiwitten tot stevige pieken. Voeg de poedersuiker langzaam toe en klop het eiwit helemaal stijf.
- Klop met de mixer de eierdooiers met de suiker tot een luchtige bleekgele crème.
- Spatel de eierdooiercrème kort en snel door aan de chocolade.
- Spatel luchtig de eerste helft van het eiwit door het chocolademengsel, gevolgd door de helft van de slagroom.
- Spatel er vervolgens de rest van het eiwit en de slagroom door.
- Schep de chocolademousse in een schaal en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.