- Bereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 10 minutes
- Porties: 2
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 403 Kcal
- Carbohydrate Content: 8,8g
- Cholesterol Content: 0,0mg
- Fat Content: 31,9g
- Fiber Content: 3,6g
- Protein Content: 28,6g
- Saturated Fat Content: 7,8g
- Serving Size: 1
- Sodium Content: 352,6mg
- Sugar Content: 8,0g
- Trans Fat Content: 0,0g
- Unsaturated Fat Content: 5,1g
Groene pestosalade
Heerlijk, deze lauwwarme frisse groene pestosalade. De groene pestosalade bevat verschillende vitamines en antioxidanten, mede door de sperziebonen en de rucola. Met dit recept is veel variatie mogelijk. Wil je meer kleur op je bord? Voeg dan nog tomaatjes toe. Een romige salade krijg je door een scheutje Minus L lactosevrije slagroom toe te voegen aan de groene pesto in de pan. Als je dan ook nog (glutenvrije) pasta kookt en deze op het laatst toevoegt, heb je gelijk een hoofdgerecht!
De groene pesto is zelfgemaakt, aangezien pesto uit de supermarkten niet FODMaP-proof is. Heb je geen tijd om de pesto zelf te maken? Dan kan je wel de Basilicumpasta van Albert Heijn gebruiken, deze vindt je in de koeling bij de salades.
Ingrediënten
- groene pesto - 5 el
- sperziebonen - 200 gram
- rucola - 75 gram
- Galbani Minimozzarella - 10 stuks
- pijnboompitten - 10 gram
- kipfilet - 100 gram
- AH Kipkruiden - 2,5 gram
- olijfolie - 5 ml
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Bestrooi de blokjes kipfilet met de kipkruiden.
- Verwarm een koekenpan met de olijfolie en bak de blokjes kipfilet goudbruin.
- Voeg de groene pesto toe, roer goed door en laat nog een minuut zachtjes bakken. Roer af en toe door.
- Kook ondertussen de sperziebonen in vijf minuten beetgaar. Giet daarna af.
- Bak de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin.
- Snijd de mozzarellabolletjes doormidden.
- Voeg de sperziebonen, pijnboompitten en mozzarellabolletjes toe aan de kip met groene pesto.
- Serveer de groene pestosalade met rucola.