Grieks gevulde puntpaprika
Puntpaprika's met een Griekse vulling! Erg fijn is dat je dit recept het hele jaar door kan maken, in elk seizoen smaakt dit heerlijk! Eet smakelijk!
Ingrediënten
- puntpaprika - 2 stuks
- gehakt - 100 gram
- basmatirijst - 120 gram
- courgette - 100 gram
- rode paprika - 1 stuk
- tomatenblokjes - 1 blik
- mozzarella - 1 bol
- geraspte jong belegen kaas - 75 gram
- olijfolie - 2 el
- zout en peper - naar smaak
- bouillonblokje - 1 stuk
- kaneel - 1 snufje
- oregano - 1 tl
- laurierblad - 2 stuks
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Breng de basmatirijst aan de kook en kook deze beetgaar.
- Snijd de mozzarellabol in plakjes.
- Was de courgette en rode paprika en snijd deze in stukjes.
- Was de puntpaprika, snijd deze in de lengte doormidden en verwijder de kroon en de zaadlijsten.
- Olie een ovenschotel in met een eetlepel olijfolie en leg de helften puntpaprika er als schuitjes in.
- Verwarm een koekenpan met de overgebleven olijfolie en bak het gehakt rul en gaar.
- Voeg daarna de gesneden courgette en rode paprika toe aan het gehakt. Roer goed door en laat een aantal minuten bakken.
- Voeg de tomatenblokjes en het sap toe. Voeg tevens het bouillonblokje en de kruiden toe.
- Laat het gehaktmengsel 10 minuten op zacht vuur pruttelen. Roer af en toe door.
- Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper en verwijder de laurierblaadjes.
- Giet de basmatirijst af en meng deze met het gehaktmengsel. Roer goed door.
- Vul de helften van de puntpaprika's met het rijstmengsel.
- Beleg de puntpaprika's met de plakken mozzarella.
- Verdeel de geraspte kaas over de puntpaprika's.
- Zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer de Grieks gevulde puntpaprika's warm.