- Bereidingstijd: 20 minutes
- Kooktijd: 50 minutes
- Porties: 4
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 528 Kcal
- Carbohydrate Content: 69,4 g
- Fat Content: 15,6 g
- Fiber Content: 8,9g
- Protein Content: 17,5g
- Saturated Fat Content: 8,9 g
- Serving Size: 1 portie
- Sodium Content: 277,2 mg
- Sugar Content: 7,4 g
- Unsaturated Fat Content: 2,0 g
Gevulde paprika en tomaat
Is het tijd voor wat anders? Dan staat hieronder een kleurrijk ovengerecht van paprika en tomaat gevuld met heerlijke risotto. Vooral de gevulde paprika is een aanrader! Heb je nog een restje risotto over van het gerecht risotto met pastinaak? Dan kan je de risotto met 5 gram roomboter opwarmen in een pan en verder gaan bij stap 10. De kooktijd vermindert dan met ongeveer 25 minuten.
Ingrediënten
- pastinaak - 250 gram
- winterpeen - 250 gram
- verse italiaanse kruiden - 1/2 bakje (10 gram)
- roomboter - 30 gram
- bosui - 3 stengels
- risottorijst - 250 gram
- witte droge wijn - 125 ml
- Maggie bouillonblokje - 2 blokjes
- water - 8,5 dl
- Prosciutto di Parma - 50 gram
- Parmezaanse kaas - 75 gram
- rode paprika - 2 stuks
- trostomaten - 4 stuks
Bereiding
- Schil de pastinaak en winterpeen en snijd in kleine blokjes. Knip de bosui (alleen het groene gedeelte) in ringetjes.
- Snijd de Prosciutto di Parma in kleine reepjes en rasp de Parmezaanse kaas.
- Ris de naalden van de takjes rozemarijn en de blaadjes van de takjes tijm en oregano. Snijd de blaadjes fijn. Houd de salie apart.
- Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd het kapje van de trostomaten en hol de tomaten uit.
- Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
- Smelt de boter in een braadpan en voeg de bosui, tijm, oregano en de rozemarijn toe en fruit 1 minuut.
- Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee totdat de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna geheel is opgenomen.
- Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door totdat de rijst beetgaar is (dit duurt ongeveer 25 minuten).
- Kook ondertussen de pastinaak en de winterpeen 6 minuten in water met een snufje zout. Giet af en voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd toe aan de risotto.
- Neem de pan van het vuur en voeg de parmahamreepjes en 2/3 van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Olie een ovenschaal in.
- Vul uitgeholde trostomaten en gehalveerde paprika's met de risotto.
- Bak de gevulde paprika's en trostomaten in 20 minuten gaar in de oven.
- Garneer met de overgehouden salie.