Gevulde eieren met bieslook
Dit is een feestelijk uitziend en klassiek hapje, ideaal voor verjaardagen en feestjes! Gevulde eieren zijn makkelijk FODMaP-arm te maken. Daarnaast is dit een hapje waarmee je veel kunt variëren! Handig is dat je dit recept van te voren kan klaarmaken: de gevulde eieren kunnen bewaard worden in de koelkast.
Ingrediënten
- eieren - 4 stuks
- Zaanse mayonaise - 1,5 eetlepel
- Arla halfvolle yoghurt lactosevrij - 1 eetlepel
- Franse mosterd - 1 theelepel
- paprikapoeder - 1 mespuntje
- kerriepoeder - 1 mespuntje
- verse bieslook - 3 gram
- zout en peper - naar smaak
- spuitzak voor slagroom - 1
Bereiding
- Kook de eieren hardgekookt in ongeveer 8 minuten.
- Spoel de eieren af onder koud stromend water.
- Pel de eieren en snijd ze over het lange gedeelte doormidden.
- Haal voorzichtig het eigeel uit de halve eieren.
- Meng het eigeel met de mayonaise, yoghurt en de mosterd. Voeg tevens het paprikapoeder en het kerriepoeder toe. Meng goed door.
- Breng het eimengsel op smaak met zout en peper.
- Vul de spuitzak met het eimengsel.
- Verdeel het eimengsel in mooie toefjes over de gekookte eiwitten.
- Spoel de bieslook af en knip of snijd deze in kleine stukjes.
- Bestrooi de gevulde eieren met de bieslook.