Gepofte aardappel
Af en toe zin in wat anders dan gekookte of gebakken aardappel? Dan is een gepofte aardappel met kruidenkaas een heerlijk alternatief!
Ingrediënten
- grote aardappelen - 2 stuks
- Minus L roomkaas lactosevrij - 1/2 bakje
- Minus L slagroom lactosevrij - 1 scheutje
- verse peterselie - 1 handvol
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Was de aardappelen en snijd 3 of 4 inkepingen die maximaal tot een halve centimeter boven de bodem.
- Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en plaats deze midden in de oven.
- Gaar de aardappelen in 45 minuten.
- Snijd of knip de peterselie klein.
- Meng de roomkaas met de slagroom en roer goed door.
- Meng de peterselie door de roomkaas en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de gepofte aardappel met de kruidenkaas.