Foe yong hai met kip
Chinees eten is jarenlang een favoriet voor mij geweest, het liefst van één bepaald Chinees restaurant. Tijdens het FODMaPpen was het helaas niet meer mogelijk om de Chinese gerechten te bestellen, aangezien deze FODMaPs bevatten. Zelf aan de slag gaan was de oplossing. Dat is een flinke klus gebleken: probeer het maar eens te laten smaken zoals de Chinese restaurants ze maken! Met dit FODMaP-arme recept ben ik flink in de buurt gekomen. Serveer de foe yong hai met rijst of zelfgemaakte nasi. Eet smakelijk! Je kan eventueel nog champignons uit blik toevoegen, of andere groenten die je lekker vindt combineren in foe yong hai! Wil je dit gerecht graag in een vegetarische variant? Laat dan de kip weg!
Ingrediënten
- eieren - 6 stuks
- bamboespruiten - 50 gram
- wortelen - 50 gram
- paprika - 1 stuk
- prei, groene gedeelte - 50 gram
- taugé - 75 gram
- kipfilet - 100 gram
- pomodori - 200 ml
- water - 200 ml
- tomatenpuree - 1 blikje
- gepelde tomaten uit blik - 3 stuks
- suiker - 6 el
- sesamolie - klein scheutje
- maizena - 1 theelepel
- wokolie - 2 el
- azijn - 50 ml
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
- Was de wortel, prei en paprika en snijd deze in reepjes.
- Laat de bamboescheuten uitlekken.
- Klop de eieren los en voeg de groenten toe.
- Voeg zout en peper en een eetlepel suiker aan het eimengsel toe en roer goed door.
- Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
- Verwarm een koekenpan en voeg een eetlepel wokolie toe.
- Voeg de kipfilet aan de koekenpan toe en bak deze in een paar minuten gaar.
- Voeg dan het eimengsel toe, roer even door en laat het mengsel dan tot een stevige omelet met een goudbruine onderkant.
- Draai daarna het eimengsel om en bak de andere kant tevens goudbruin.
- Verhit ondertussen een steelpan met de overige wokolie.
- Voeg de pomodori, tomatenpuree en gepelde tomaten toe aan de steelpan. Roer goed door en breng aan de kook.
- Voeg na één minuut koken de azijn, suiker en het water toe.
- Voeg de maizena toe om de saus te binden.
- Pureer de saus.
- Voeg de sesamolie toe, breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.
- Serveer de foe yong hai door de warme omelet in stukken in een schaal te leggen en giet de warme saus eroverheen.
Wat doe je precies met de groente? Die stap mis ik.
Beste Samantha,
Bij stap drie meng je de groenten met het ei en bij stap 8 voeg je het eimengsel (met de groenten die je in stap 3 hebt toegevoegd) toe aan de kip in de pan en bak je het geheel. Ik hoor het graag als je het recept uitgeprobeerd hebt!
Fijne dag en groetjes,
Veronique.
Oh sorry, helemaal niet gelezen. ? vandaag gegeten. Het ei was heerlijk. Saus vond ik iets teveel azijn, maar het was voor de rest net echt.
Super lekkere Foe Yong Hai!
Voor mijn vriendin gemaakt met prikkelende darmen. Ze was zeer verrast door de smaak!
Bedankt! Het zal niet het laatste zijn wat we van je ‘jatten’