Eihapje met runderrookvlees
Dit eihapje met runderrookvlees maakte mijn moeder nogal eens klaar als er hapjes op tafel kwamen. Het is een heel simpel recept en past prima binnen het FODMaP-dieet. Daarnaast is dit hartige hapje een stuk gezonder dan een bak chips! Let er bij het aanschaffen van het rookvlees op dat er geen FODMaPs op de ingrediëntenlijst staat. Sommige winkels voegen namelijk nogal eens wat toe aan rookvlees. Zelf koop ik tegenwoordig het liefst mijn vleeswaren bij de plaatselijke slager; ze snijden het vleeswaren waar je bij staat en in het geval van rookvlees is deze hooguit iets gezouten.
De eihapjes met runderrookvlees zijn te combineren met allerlei andere hapjes. Maak een feestje van je tafel door er bijvoorbeeld blokjes kaas, druiven, plakjes komkommer, tomaatjes of andere lekkere hapjes bij te zetten!
Deze eihapjes met runderrookvlees kan je makkelijk een aantal uren van te voren maken. Bewaar de eihapjes met runderrookvlees in een afgesloten of afgedekt in de koelkast.
Ingrediënten
- eieren - 2 stuks
- runderrooklvees - 12 plakken
- water
Bereiding
- Leg het ei in een steelpannetje en vul het steelpannetje met water totdat het ei onder water ligt.
- Zet het steelpannetje op het vuur, breng het water aan de kook.
- Laat het ei ongeveer 8 minuten koken.
- Neem het steelpannetje van het vuur, giet deze af. Spoel het ei af onder de koude kraan.
- Pel het ei en snijd het ei vanaf de lange zijde in zes parten.
- Neem een plak runderrookvlees en wikkel deze om een part van het ei heen. Herhaal deze stap totdat alle parten ei zijn omwikkeld met runderrookvlees.
- Serveer de eihapjes met runderrookvlees gekoeld.