Coq au vin blanc
Een prachtig ouderwets recept, maar nu op snelle en FODMaP-arme wijze! Tip: maak je het gerecht voor 2 personen? Pas dan wel de hoeveelheden van de groenten en het vlees aan, maar niet de hoeveelheid saus. Kook dan aardappelen en gebruik de overige saus over de gekookte aardappelen!
Ingrediënten
- bleekselderij - 2 stengels
- winterpenen - 200 gram
- bosui - 3 stengels
- verse tijm - 1/2 bakje (7,5 gram)
- spekjes - 75 gram
- scharrelkipdijfilet - 150 gram
- witte wijn - 100 ml
- Minus L slagroom lactosevrij - 200 ml
Bereiding
- Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de winterpenen in dunne plakjes. Knip de bosui (alleen het groene gedeelte) in ringetjes. Ris de helft van de blaadjes van de takjes tijm.
- Verhit een grote braadpan en bak het spek 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak in 2 minuten rondom bruin op hoog vuur. Neem de kip uit de pan.
- Voeg de groenten en de takjes tijm toe aan de spekjes en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Schenk de wijn erbij en voeg na 1 minuut de slagroom en de kip toe. Stoof met de deksel op de pan in 15 minuten op laag vuur. Schep regelmatig om.
- Garneer de coq au vin met de rest van de tijm. Serveer eventueel met zelfgemaakte aardappelpuree.