Cocktailsaus
Cocktailsaus is wereldwijd een bekend product. Er wordt regelmatig een scheutje whisky aan de saus toegevoegd, al wordt deze in Nederland wel eens vervangen door een scheutje sherry. De cocktailsaus in dit gerecht is zonder toevoeging van alcohol, zoals deze in veel landen bekend is. U kunt natuurlijk op het laatst nog een eetlepel whisky of cognac toevoegen.
In dit gerecht wordt gebruik gemaakt van mayonaise. Een mayonaise die zowel fodmap-arm als goed van smaak is, is de Zaanse mayonaise.
Ingrediënten
- Minus L slagroom lactosevrij - 100 ml
- mayonaise - 4 el
- tomatenketchup - 2 el
- gembersiroop - 1 el
- citroen - 1/2 stuk
- paprikapoeder - 1 tl
- verse peper - naar smaak
- zout - naar smaak
Bereiding
- Klop de slagroom bijna stijf.
- Knijp de halve citroen uit en vang het sap op.
- Meng in een kom de mayonaise, ketchup, gembersiroop, het paprikapoeder en het verse citroensap door elkaar.
- Roer de geklopte slagroom erdoor. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Bewaar de cocktailsaus in de koelkast.
voor hoeveel personen is deze saus ik heb het voor 8 personen nodig voor op een kipburger
Beste Wendy,
Wat leuk om te horen dat je dit recept wil gebruiken! De hoeveelheid voor dit recept is maximaal 4 personen, voor 8 personen kan je de benodigde hoeveelheden verdubbelen.
Veel succes en alvast eet smakelijk!
Hartelijke groeten,
Veronique.