- Bereidingstijd: 15 minutes
- Kooktijd: 20 minutes
- Porties: 24
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 174 Kcal
- Carbohydrate Content: 20,8 g
- Fat Content: 9,4 g
- Fiber Content: 0,9 g
- Protein Content: 2,2 g
- Saturated Fat Content: 6,0 g
- Serving Size: 1 koekje
- Sodium Content: 38,6 g
- Sugar Content: 12,5 g
- Unsaturated Fat Content: 1,7 g
Chocolate Chip Cookies
Ik ben geen zoetekauw, maar toch kan ik wel genieten van lekkere koekjes. In Frankrijk ben ik ooit glutenvrije chocolate chip cookies tegengekomen, maar of die nou zo lekker waren... Vandaar dat het eens tijd werd om deze zelf te maken! Met dit recept kan je ongeveer 24 koekjes maken, die je kan (uit)delen, maar waar je ook heerlijk zelf van kan genieten. De koekjes zijn nog een aantal dagen te bewaren in een goed afgesloten blik of trommel.
Ingrediënten
- speltbloem - 250 gram
- lichte basterdsuiker - 250 gram
- ei - 1 stuk
- bakpoeder - 1 theelepel
- roomboter - 180 gram
- zout - 1 snufje
- vanillesuiker - 1 zakje
- Swiss noir 72% chocolade - 150 gram
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
- Laat de boter in een pannetje of in de magnetron smelten.
- Meng de basterdsuiker en de vanillesuiker door de boter. Roer goed door tot de suiker gesmolten is. Klop dan het ei door het botermengsel.
- Zeef de speltbloem boven ene grote kom en voeg daarna het bakpoeder en het zout toe.
- Voeg het botermengsel toe aan de bloem en spatel goed door. Laat het deeg een paar minuten afkoelen.
- Hak de chocolade in stukjes. Vermeng de chocoladestukjes met het afgekoelde deeg.
- Maak van het deeg balletjes met een doorsnede van ongeveer 2,5 cm. Leg de balletjes op de bakplaat, zonder ze plat te drukken. Houd genoeg ruimte over tussen de balletjes, aangezien de koekjes door het bakken platter worden en uitlopen.
- Bak de chocolate chip cookies in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar, totdat de randjes goudbruin kleuren. De binnenkant van de koekjes mag nog een beetje zacht zijn. Door de chocolate chip cookies met een bakspaan voorzichtig van het bakpapier te tillen, kan je kijken of de koekjes lang genoeg hebben gebakken (als ze makkelijk buigen kan je ze nog even in de oven laten bakken).
- Laat de chocolate chip cookies volledig afkoelen op een rooster of een bord.