Chinese tomatensoep
Chinese tomatensoep, wat kon ik daar altijd van genieten. Vooral als deze van de Chinees kwam! Nu is Chinese tomatensoep makkelijk zelf te maken met onderstaand recept. De soep is goed gevuld en kan tevens voor een volledige maaltijd doorgaan. Wil je liever een vegetarische variant? Vervang de kip dan door 2 porties mihoen en bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wil je liever een makkelijkere soep? Gebruik dan 2 blikken tomatenblokjes in plaats van de verse romatomaten. Deze soep is tevens goed bij verkoudheid of griep. Men raadt dan vaak aan kippensoep te eten. Doordat verschillende ingrediënten die gebruikt worden voor kippensoep tevens voor deze soep gebruikt worden, is deze soep tevens geschikt. Zo staat kip bekend om een eiwit die het aminozuur cysteïne bevat. Dit aminozuur werkt als antioxidant, helpt giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen, onderhoudt het immuunsysteem en verdunt slijm. Ui bevat antivirale en antibacteriële eigenschappen. Tomaten bevatten lycopeen en beschermt witte bloedcellen. Gember bevat antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen.
Ingrediënten
- kipfilet - 1 stuk
- bosui - 3 stengels
- Maggie bouillonblokje - 2 stuks
- romatomaten - 6 stuks
- tomatenpuree - 2 blikjes
- gemberpoeder - 2 theelepels
- suiker - 2 eetlepels
- azijn - 1 eetlepel
- Inproba ketjap manis glutenvrij - 2 scheutjes
- eieren - 3 stuks
- water - 1 L en 1 eetlepel
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
- Vul een grote pan met 1 L water en de bouillonblokjes en breng aan de kook.
- Breng met een mes aan de onderkant van de romatomaten een kruis zachtjes aan in het vel van de tomaten.
- Voeg de tomaten toe aan het kokende water, laat deze 1 minuut koken en haal de tomaten er dan uit. Laat de pan met kokend water op het vuur staan.
- Voeg de kipfilet en de tomatenpuree toe aan het kokende water.
- Spoel de tomaten kort af onder koud water en verwijder de velletjes (door het kruis aan de onderkant zijn de velletjes makkelijk en snel te verwijderen).
- Pureer de tomaten en voeg deze toe aan de soep.
- Voeg het suiker en de azijn toe aan de soep, net als het gemberpoeder. Laat de soep 30 minuten koken op laag vuur.
- Klop de eieren los met een scheutje ketjap manis en een eetlepel water. Bak de eieren gaar in een koekenpan zonder olie of boter, roer ondertussen goed door. Voeg de eistukjes toe aan de soep.
- Haal de kipfilet uit de soep en gebruik twee vorken om de kip in kleine stukjes uit elkaar te trekken. Voeg de stukjes kip daarna weer toe aan de soep.
- Breng de soep op smaak met een scheutje ketjap manis en eventueel zout en peper.
- Snijd of knip het groene gedeelte van de stengels bosui in ringen en spoel deze af. Vul vier soepkommen met de Chinese tomatensoep en garneer met de ringen bosui.
Vul een pan met 500 ml water, de bouillonblokjes, tomatenblokjes, bosui en de kipfilet. Voeg de tomatenpuree toe. Wanneer de soep kookt, voeg dan suiker en azijn toe en de gemberpoeder. Laat de soep 30 minuten op zacht vuur koken. Klop ondertussen de eieren los met 1 el ketjap manis en met 1 el water. Bak het eimengsel in een droge koekenpan gaar. Blijf ondertussen telkens roeren, zodat er kleine stukjes ei ontstaan. Haal dan de kipfilet uit de pan en maak hier kleine stukjes van. Voeg daarna samen met de stukjes ei toe aan de soep. Wanneer de kip gaar is, laat de soep dan nog een minuut doorkoken. Breng ondertussen op smaak met ketjap manis en met zout en peper. Eventueel kan er ook mihoen toegevoegd worden (of in plaats van de eieren). Kook dan de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg op het laatste moment toe aan de soep.
De tomatensoep is zaaaalig! Heb alleen nog taugé erbij gedaan! Dank je wel voor het heerlijke recept!!
Wat een goed idee om taugé toe te voegen; taugé is zeker een lekkere toevoeging aan de soep. Bedankt voor je reactie!