Carpacciorolletjes
Wil je weer eens wat anders op tafel bij feeestjes? Wil je je vrienden verrassen met wat nieuws en lekkers? Probeer dan deze rolletjes carpaccio eens! Lekker fris en hartig, met een Italiaans tintje. Simpel en snel te maken, vooral als je toch al groene pesto op voorraad hebt!
In het recept is gebruik gemaakt van groene pesto. Zie het recept Pesto alla Genovese voor een FODMaP-proof groene pesto.
Je kan ervoor kiezen andere vleeswaren van rundvlees te gebruiken, zoals runderrookvlees. Let er wel op dat de vleeswaren FODMaP-proof zijn. Voor nog meer smaak kan je zongedroogde tomaatjes toevoegen. Zelf gebruik ik de Royal Zongedroogde tomaten met kruiden, welke binnen het FODMaP-dieet zijn toegestaan.
Ingrediënten
- rosbief - 8 plakjes
- groene pesto - 8 el
- Parmezaanse kaas - 8 el
- rucola - 75 gram
- pijnboompitten - 8 tl
Bereiding
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Bak de pijnboompitten kort zonder olie, totdat de pijnboompitten goudkleurig zijn. Laat ze daarna afkoelen.
- Neem een plakje rosbief en leg deze in de breedte op een snijplank of bord.
- Besmeer elk plakje rosbief met de groene pesto.
- Verdeel over elk plakje rosbief de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en een beetje rucola.
- Rol de plakjes rosbief strak op. Snijd deze daarna in tweeën. Serveer eventueel met kleine prikkers.