Broodje warme beenham met saus
Een broodje warme beenham met honing-mosterdsaus is één van de favorieten van mijn partner. Om samen met hem van dit broodje te genieten, was het noodzakelijk om het brood en de saus FODMaP-proof te maken. Dat blijkt gelukkig niet zo moeilijk te zijn. Geniet daarom ook van een heerlijk broodje warme beenham met saus!
Ingrediënten
- speltzuurdesembroodjes - 2 stuks
- flinterdunne beenham - 6 plakken
- ijsbergsla - 25 gram
- franse mosterd - 1 tl
- ahornsiroop - 1 klein scheutje
- zout en peper - naar smaak
- olijfolie - 1 el
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
- Plaats de speltzuurdesembroodjes op een bakplaat in de oven en verwarm de broodjes minimaal 5 minuten (als het afbakbroodjes zijn, volg dan de aanwijzingen op de verpakking).
- Meng de franse mosterd met de ahornsiroop en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Neem een koekenpan en verwarm daarin de olijfolie.
- Voeg de flinterdunne beenham toe aan de koekenpan en verwarm de beenham 2 minuten.
- Snijd de ijsbergsla in kleine reepjes.
- Snijd de speltzuurdesembroodjes open.
- Verdeel de plakjes beenham over de broodjes.
- Verdeel de saus en de ijsbergsla over de broodjes.
- Serveer de broodjes direct.