Broodje eiersalade
Heerlijk om af en toe eens wat anders op je brood te doen! Op stokbroodjes, heerlijk voor 's avonds of een feestje. Of op een lekker broodje, bijvoorbeeld met een beetje bacon, om het weekend goed in te luiden. Dit makkelijke en lekkere recept voor eiersalade is voor allerlei momenten op de dag of in de week!
Ingrediënten
- AH Liefde en Passie speltbroodje - 2 stuks
- bacon - 4 plakjes
- olijfolie - 1 el
- eieren - 2 stuks
- Oliehoorn mayonaise - 200 ml
- verse peterselie - 1/2 handvol
- verse bieslook - 1/4 handvol
- kerriepoeder - 1 tl
- mosterd - 1 mespunt
- citroensap - 3 druppels
- zout en peper - naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de speltbroodjes.
- Kook de eieren totdat ze hardgekookt zijn.
- Was ondertussen de bieslook en peterselie en snijd of knip beide klein.
- Meng de mayonaise met de kruiden, de mosterd en de citroensap.
- Pel de eieren en snijd deze in kleine stukjes (of gebruik een eiersnijder). Voeg de eieren toe aan het mayonaisemengsel en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de speltbroodjes in de oven.
- Verwarm ondertussen in een koekenpan de olijfolie en bak de bacon knapperig.
- Haal de speltbroodjes uit de oven en snijd deze overdwars doormidden. Beleg met de plakjes bacon en de eiersalade.